Pogosta vprašanja

Kaj potrebujem za uporabo izobraževalnega portala Lilibi.si?

Za uporabo potrebujete urejen dostop. Na voljo sta dve obliki: dostop za učitelja, dostop za učenca. Vsaka od teh oblik omogoča dostop do drugačnega obsega vsebine portala Lilibi.si. Vse informacije o oblikah in obsegu dostopa najdete v rubriki Predstavitev > Kako pridobiti dostop?

Za uporabo portala potrebujete tudi zanesljivo in dovolj hitro spletno povezavo ter program (oz. vtičnik) Adobe Flash Player, ki ga brezplačno dobite tukaj. Priporočamo, da najprej preizkusite nekaj vsebin (sprehodite se po menijih sklopa Dežela Lilibi in poiščite vsebine, ki niso označene s ključavnico) in tako ugotovite, ali vam vaša spletna povezava omogoča prijetno izkušnjo z uporabo portala.

Ali lahko do izobraževalnega portala Lilibi.si dostopam brezplačno?

Brez urejenega dostopa lahko brezplačno preizkusite le nekaj multimedijskih in interaktivnih vsebin (tistih, ki niso označene s ključavnico). Za ogled ostalih vsebin je treba urediti dostop.

Brezplačno uporabo celotnega izobraževalnega portala Lilibi.si omogočamo izključno učiteljem, in sicer tistim, ki pri pouku uporabljajo serijo Lili in Bine, preizkusno pa tudi tistim, ki za to zaprosijo na e-naslovu . Za vklop preizkusnega dostopa bomo potrebovali naslednje podatke: ime, priimek, ime šole, e-naslov, GSM, razred, v katerem poučujete.

Kje lahko dobim dostop do izobraževalnega portala Lilibi.si?

Za dostop potrebujete aktivacijsko kodo. Odgovor na povezano vprašanje (kako dobiti kodo) najdete v rubriki Predstavitev > Kako pridobiti dostop?

Kaj je aktivacijska koda in kako jo uporabiti?

Aktivacijska koda je niz znakov, ki ga potrebujete za aktivacijo dostopa do izobraževalnega portala Lilibi.si. Aktivacijska koda je namenjena enkratni uporabi v spletnem obrazcu na www.lilibi.si/aktivacija. Za vnos aktivacijske kode je v tem obrazcu predvideno posebno polje. Odgovor na povezano vprašanje (kako dobiti kodo) najdete v rubriki Predstavitev > Kako pridobiti dostop?

Koliko časa velja dostop do izobraževalnega portala Lilibi.si?

Dostop do vsebine izobraževalnega portala velja eno šolsko leto oz. do 31. avgusta tekočega šolskega leta.

Kako učitelj dobi dostop do interaktivnega gradiva?

Vsi učitelji, ki pri pouku uporabljajo učenčev komplet Lili in Bine, pred začetkom šolskega leta prejmejo brezplačno aktivacijsko kodo, s katero lahko aktivirajo učiteljev dostop. Nobena druga oblika dostopa ne omogoča dostopa do gradiva za učitelje. Več o tem preberite v rubriki Predstavitev > Kako pridobiti dostop?

Kdo lahko tekmuje na šolskem tekmovanju Znam več z Lili in Binetom?

Vsako leto v maju poteka šolsko tekmovanje Znam več z Lili in Binetom. Na tekmovanje se v skladu s Pravilnikom o tekmovanju lahko prijavijo učenci od 1. do 3. razreda. Tekmovanje organizirajo mentorji tekmovanja. Tekmovalci lahko izbirajo med:

medpredmetnim tekmovanjem, na katero se učenci pripravljajo z reševanjem nalog v vadnicah Znam več z Lili in Binetom 1─3. Naloge so zahtevnejše in z njimi lahko nadgradijo in utrdijo svoje znanje. Za posamezen razred je na voljo več kot sto premišljeno izbranih in medpredmetno povezanih nalog, ki pokrivajo področje matematike, slovenščine in spoznavanja okolja. Tipi nalog na tekmovanju so podobni kot v vadnicah;

matematičnim tekmovanjem, na katero se učenci pripravijo z reševanjem nalog v vadnicah Računam z Lili in Binetom 1─3. S pomočjo dodatnih matematičnih vaj učenci utrdijo in poglobijo znanje iz matematike. Naloge so sestavljene tako, da učenci spoznavajo različne strategije reševanja in samoevalvacije. Tipi nalog na tekmovanju so podobni kot v vadnici.

Vse o tekmovanju: www.devetletka.net/tekmovanje

Niste dobili odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam na .